Executivul doreşte creşterea nivelului de utilizare a pompelor de căldură în sectorul rezidenţial, această modalitate de încălzire şi răcire fiind deja frecventă în clădirile comerciale şi industriale, iar programul Electric UP, care urmează a fi lansat, include la finanţare şi pompele de căldură, a comunicat Sorin Elisei, Director General în Ministerul Energiei, la cea de-a opta ediţie a Profit Energy.forum.
Elisei a subliniat că utilizarea pompelor de căldură în mediul rezidenţial este una dintre componentele majorării ponderii energiei din surse regenerabile în Planul Naţional Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC).
„Am recunoscut prin actualul PNIESC ceea ce nu se găseşte la nivelul statisticii, dar toată lumea o foloseşte, mai ales în clădirile comerciale şi industriale, sunt foarte multe pompe de căldură şi vom creşte nivelul de penetrare la nivelul rezidenţialului”, a declarat directorul general din Ministerul Energiei.
Concret, prosumatorii cu panouri şi mijloace de stocare pot să se doteze şi cu pompe de clădură. Astfel, viitoarea schemă de finanţare Electric UP a inclus pompele de căldură la cheltuielile eligibile pentru subvenţionare, a anunţat Directorul General al Ministerului Energiei, potrivit news.ro.
Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro
[…] Planul Naţional Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC). „Am… Articolul Directorul General Ministerul Energiei: Vom demara un program de subvenţionare pentru pompele de ca… apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]